افلوکساسین یا Ofloxacin CAS NO:82419-36-1 | ​فروش ماده موثره دارویی شرکت اوژن شیمی بین الملل

افلوکساسین چیست؟ وزن مولکولی و ساختار شیمیایی آن چگونه است؟ خطرات، واکنش ها و عوارض دارویی افلوکساسین را بهتر بشناسید

 

مدت زمان تقریبی مطالعه: 19 دقیقه

 

 نام ماده اولیه 

Ofloxacin


CAS NO:82419-36-1


ایمنی آزمایشگاهی و شیمیایی

خطرات سلامتی
تحریک کننده

 

 

 

 

 


ساختار شیمیایی

ساختار شیمیایی افلوکساسین

فرمول مولکولی

C18H20FN3O4


 

نام های مترادف

ofloxacin

82419-36-1

Floxin

Tarivid

Ofloxacine

و ...


وزن مولکولی  

361.4


نام آیوپاک

7-fluoro-2-methyl-6-(4-methylpiperazin-1-yl)-10-oxo-4-oxa-1-azatricyclo[7.3.1.05,13]trideca-5(13),6,8,11-tetraene-11-carboxylic acid


کد ویکی دیتا

Q411447


حالت فیزیکی

جامد


رنگ/ فرم

پودر کریستالی مایل به سفید تا زرد کم رنگ


دمای ذوب

250-257 °C


انحلال پذیری

محلول در محلول های آبی با pH بین 2 تا 5. محلول کم تا کمی در محلول های آبی با pH 7 (حلالیت به 4 میلی گرم در میلی لیتر کاهش می یابد) و آزادانه در محلول های آبی با pH بالای 9 حل می شود.


LogP = -0.39


pKa= 8.31


سایر ویژگی های آزمایشی
در شرایط pH در روده کوچک به صورت زوئیتریون وجود دارد.
پتانسیل تشکیل ترکیبات هماهنگی پایدار با بسیاری از یون های فلزی را دارد.


کاربردهای درمانی

برای درمان عفونت ها ( مجاری تنفسی، کلیه، پوست، بافت نرم، UTI)، سوزاک مجرای ادرار و دهانه رحم.


خلاصه سمیت کبدی

افلوکساسین یک فلوروکینولون نسل دوم است که قبلاً به طور گسترده برای درمان عفونت‌های باکتریایی خفیف تا متوسط استفاده می‌شد، اما با فلوروکینولون‌های قوی‌تر و سمی‌تر جایگزین شده است و اکنون عمدتاً به صورت موضعی به عنوان قطره چشم و گوش استفاده می‌شود. افلوکساسین با موارد نادر آسیب سلولی حاد کبدی مرتبط است.


کلاس دارویی

عوامل ضد عفونت


تاثیر دارو در دوران شیردهی

افلوکساسین در شیر مادر در مقادیر کم ظاهر می شود. فلوروکینولون ها به طور سنتی در نوزادان به دلیل نگرانی در مورد اثرات نامطلوب بر مفاصل در حال رشد نوزادان استفاده نمی شود. با این حال، مطالعات اخیر خطر کمی را نشان می‌دهد.[1،2] کلسیم موجود در شیر ممکن است از جذب مقادیر کمی فلوروکینولون‌های موجود در شیر جلوگیری کند.[3] اطلاعات کافی برای اثبات یا رد این ادعا وجود ندارد. مشکلات رشدی در دو نوزاد در معرض افلوکساسین در شیر مادر گزارش شده است، اما مادران آنها نیز در دوران بارداری و در دوران شیردهی در معرض چندین دارو قرار داشتند، بنابراین نمی توان این مشکلات را لزوماً به افلوکساسین نسبت داد. استفاده از افلوکساسین در مادران شیرده با نظارت بر نوزاد برای اثرات احتمالی روی فلور مانند اسهال یا کاندیدیازیس (برفک دهان، راش پوشک) قابل قبول است. . اجتناب از شیردهی به مدت 4 تا 6 ساعت پس از مصرف دوز، باعث کاهش مواجهه شیرخوار با افلوکساسین در شیر مادر می شود.


فارماکولوژی

افلوکساسین یک آنتی بیوتیک کینولون/فلوروکینولون است. افلوکساسین باکتری کش است و نحوه عملکرد آن به مسدود کردن تکثیر DNA باکتریایی با اتصال خود به آنزیمی به نام DNA گیراز بستگی دارد، که اجازه می دهد چرخش لازم برای تکثیر یک مارپیچ دوگانه DNA به دو صورت گیرد. قابل ذکر است که این دارو 100 برابر بیشتر از پستانداران میل ترکیبی برای DNA گیراز باکتریایی دارد. افلوکساسین یک آنتی بیوتیک با طیف وسیع است که در برابر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی فعال است.


طبقه بندی فارماکولوژیک MeSH

عوامل ضد عفونی، ادراری
موادی که می توانند عوامل ایجاد کننده عفونت ادراری را از بین ببرند یا از گسترش آنها جلوگیری کنند.

 

مهارکننده های سیتوکروم P-450 CYP1A2
داروها و ترکیباتی که بیوسنتز یا عملکرد سیتوکروم P-450 CYP1A2 را مهار یا مخالفت می کنند.

 

عوامل ضد باکتری
موادی که از رشد یا تولید مثل باکتری ها جلوگیری می کنند.

 

مهارکننده های توپوایزومراز II
ترکیباتی که فعالیت DNA TOPOISOMERASE II را مهار می کنند. در این دسته، انواعی از عوامل ضد نئوپلاستیک وجود دارند که فرم یوکاریوتی توپوایزومراز II و عوامل ضد باکتریایی را هدف قرار می دهند که شکل پروکاریوتی توپوایزومراز II را هدف قرار می دهند.

 


 

جذب، توزیع و دفع

جذب
فراهمی زیستی افلوکساسین در فرمول قرص تقریباً 98٪ است.

مسیر حذف
افلوکساسین عمدتاً از طریق دفع کلیوی دفع می‌شود، جایی که بین 65 تا 80 درصد از دوز خوراکی تجویز شده افلوکساسین بدون تغییر از طریق ادرار ظرف 48 ساعت پس از مصرف دفع می‌شود. حدود 4 تا 8 درصد از دوز افلوکساسین از طریق مدفوع دفع می شود و دارو حداقل در معرض دفع صفراوی است.

افلوکساسین در استخوان، غضروف، صفرا، پوست، خلط، ترشحات برونش، پلورال افیوژن، لوزه ها، بزاق، مخاط لثه، ترشحات بینی، زلالیه، اشک، عرق، ریه، مایع تاول، مایع لوزالمعده، مایع آسیتیک، در هر هیت توزیع می شود. بافت زنان، مایع واژن، دهانه رحم، تخمدان، مایع منی، مایع پروستات و بافت پروستات. برای اکثر این بافت ها و مایعات، غلظت افلوکساسین تقریباً 0.5-1.7 برابر غلظت سرمی همزمان است. افلوکساسین در نوتروفیل‌ها متمرکز می‌شود و غلظت‌هایی در این سلول‌ها ممکن است تا 8 برابر بیشتر از غلظت‌های خارج سلولی باشد.

افلوکساسین پس از مصرف خوراکی به طور گسترده در بافت ها و مایعات بدن توزیع می شود. در بزرگسالان سالم، حجم ظاهری توزیع افلوکساسین به طور متوسط ​​1-2.5 L/kg است. به نظر نمی رسد که اختلال عملکرد کلیه بر حجم توزیع افلوکساسین تأثیر بگذارد. حجم ظاهری توزیع دارو به طور متوسط ​​1.1-2 L/kg در بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کلیوی، از جمله بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیه که تحت همودیالیز قرار می گیرند، می باشد.

پارامترهای فارماکوکینتیک در بیماران سالمندی که افلوکساسین دریافت می کنند به طور کلی مشابه با افراد جوان تر است. اگرچه نتایج مطالعات فارماکوکینتیک در افراد سالمند 81-65 ساله نشان می دهد که میزان جذب، حجم توزیع و مسیر دفع در افراد سالمند مشابه با افراد جوان تر است، حداکثر غلظت سرمی کمی بالاتر است (9- 21٪ بیشتر) و نیمه عمر در بیماران سالمند طولانی تر از بزرگسالان جوان تر است. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حداکثر غلظت پلاسمایی در زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند است (114٪ پس از دوزهای منفرد یا 54٪ بیشتر پس از دوزهای متعدد).

فراهمی زیستی خوراکی افلوکساسین در بزرگسالان سالم و ناشتا 100-85 درصد است و حداکثر غلظت سرمی دارو معمولاً در عرض 2-0.5 ساعت به دست می‌آید. در بیماران با عملکرد طبیعی کلیه و کبد، حداکثر غلظت سرمی و AUC به نسبت دوز در محدوده دوز خوراکی 100-600 میلی گرم افزایش می یابد و به طور کلی تحت تأثیر سن قرار نمی گیرد. پس از تجویز خوراکی یک دوز 100، 200، 300 یا 400 میلی گرمی افلوکساسین در بزرگسالان سالم و ناشتا، حداکثر غلظت سرمی به طور متوسط ​​1-1.3، 1.5-2.7، 2.4-4.6، یا 2.9-5.6 میکروگرم در بدن است. میلی لیتر به ترتیب. مقداری تجمع به دنبال دوزهای متعدد رخ می دهد. غلظت سرمی حالت پایدار افلوکساسین پس از 4 دوز از دارو به دست می آید و تقریباً 40 درصد بیشتر از غلظت های حاصل از دوزهای خوراکی منفرد است.


متابولیسم / متابولیت ها
کمتر از 10٪ از یک دوز منفرد افلوکساسین متابولیزه می شود. تقریباً 3-6٪ از دوز به دسمتیل افلوکساسین و 1-5٪ به افلوکساسین N-اکسید متابولیزه می شود. دسمتیل افلوکساسین از نظر میکروبیولوژیکی فعال است، اما نسبت به افلوکساسین در برابر ارگانیسم های حساس کمتر فعال است. افلوکساسین N-اکسید فقط حداقل فعالیت ضد باکتریایی دارد.
هفت بیمار مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی که تحت همودیالیز منظم بودند، به صورت خوراکی با دوز بارگیری 200 میلی گرم افلوکساسین و دوزهای نگهدارنده متعدد 100 میلی گرم در هر 24 ساعت به مدت 10 روز تحت درمان قرار گرفتند. فارماکوکینتیک افلوکساسین و متابولیت های آن در پایان دوره درمان مورد بررسی قرار گرفت. غلظت پلاسمایی و دیالیز متابولیت های افلوکساسین و افلوکساسین توسط HPLC اندازه گیری شد. اوج (3.1 mg.L-1) و سطوح پایین (1.6 mg.L-1) و AUC افلوکساسین با مقادیر در داوطلبان سالم که 300 تا 400 میلی گرم افلوکساسین به صورت روزانه دریافت کرده بودند، قابل مقایسه بود. میانگین نیمه عمر تعیین شده در بازه زمانی بدون دیالیز (t1/2 بتا) و در طول جلسه همودیالیز (t1/2 HD)، به ترتیب 38.5 ساعت و 9.9 ساعت بود. کلیرانس خارج کلیوی (32.7 میلی لیتر در دقیقه) در مقایسه با آنچه در داوطلبان سالم پس از یک دوز تک دوز افلوکساسین گزارش شده بود، بدون تغییر بود. حذف کسری با همودیالیز 21.5 درصد بود. دو متابولیت افلوکساسین-N-اکسید و دمتیل-افلوکساسین در پلاسما شناسایی شدند. علیرغم طولانی‌مدت T1/2 بتا هر دو متابولیت (66.1 و 50.9 ساعت) و دوزهای متعدد افلوکساسین، حداکثر غلظت متابولیت‌ها به ترتیب تنها به 14% و 5% از داروی اصلی رسید. نتیجه‌گیری می‌شود که در بیمارانی که تحت درمان همودیالیز منظم هستند، تنظیم دوز به کار گرفته شده منجر به غلظت پلاسمایی ایمن و مطلوب از نظر درمانی می‌شود. به نظر نمی رسد تجمع مشاهده شده متابولیت های افلوکساسین اهمیت سمی یا درمانی داشته باشد.


نیمه عمر بیولوژیکی
در بزرگسالان با کلیرانس کراتینین 10-50 میلی لیتر در دقیقه، نیمه عمر دارو به طور متوسط ​​16.4 ساعت (محدوده: 11-33.5 ساعت) است. در بزرگسالان با کلیرانس کراتینین کمتر از 10 میلی لیتر در دقیقه، نیمه عمر به طور متوسط ​​21.7 ساعت است (محدوده: 16.9-28.4 ساعت). در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در مرحله نهایی، نیمه عمر دارو ممکن است بین 25 تا 48 ساعت باشد.
در بزرگسالان سالم با عملکرد کلیوی طبیعی، نیمه عمر حذف افلوکساسین در فاز توزیع به طور متوسط ​​0.5-0.6 ساعت و نیمه عمر حذف در فاز پایانی به طور متوسط ​​4-8 ساعت است. در سالمندان سالم 86-64 ساله با عملکرد کلیوی طبیعی برای سن آنها، نیمه عمر دارو به طور متوسط ​​6.4-8.5 ساعت است.
پس از تزریق چشمی 1 قطره افلوکساسین 0.3٪ 4 بار در روز برای 12 دوز در افراد سالم، نیمه عمر حذف دارو در لایه اشکی تقریباً 226 دقیقه بود. در یک مطالعه بر روی خرگوش، نیمه عمر حذف نهایی افلوکساسین در لایه اشکی پس از مصرف موضعی در چشم تقریباً 210 دقیقه بود. در بزرگسالان با عملکرد طبیعی کلیه، نیمه عمر حذف سرمی افلوکساسین در مرحله پایانی به طور متوسط ​​4-8 ساعت است.


سمیت کبدی
افزایش خفیف در سطح ALT و آلکالین فسفاتاز در 1 تا 2 درصد از بیماران تحت درمان با افلوکساسین رخ می دهد. این ناهنجاری ها عموماً خفیف، بدون علامت و گذرا هستند و حتی با ادامه درمان برطرف می شوند. افلوکساسین همچنین با موارد نادر اما گاهی شدید و حتی کشنده آسیب حاد کبد مرتبط است. زمان شروع به طور معمول کوتاه است (2 روز تا 2 هفته) و تظاهر اغلب ناگهانی همراه با حالت تهوع، خستگی، درد شکم و زردی است. الگوی افزایش آنزیم های سرم می تواند کبدی یا کلستاتیک باشد، مواردی که زمان شروع آن کوتاه تر است، معمولاً سلول های کبدی با سطوح ALT به طور قابل توجهی افزایش می یابد، و گاهی اوقات با بدتر شدن سریع زمان پروترومبین و علائم نارسایی کبدی. شروع بیماری ممکن است چند روز پس از قطع دارو رخ دهد. مواردی با الگوی کلستاتیک آنزیم ها ممکن است یک دوره طولانی داشته باشند اما معمولاً خود محدود شونده هستند. بسیاری (اما نه همه) موارد تظاهرات آلرژیک همراه با تب، راش و ائوزینوفیلی داشته اند. اتوآنتی بادی ها معمولا وجود ندارند. سمیت کبدی افلوکساسین مشابه سایر فلوروکینولون ها است و به نظر می رسد که یک اثر کلاسی را نشان می دهد.
مطالعات با استفاده از سایر فلوروکینولون ها (مانند سیپروفلوکساسین) نشان می دهد که تجویز همزمان پروبنسید با ترشح لوله های کلیوی داروها تداخل دارد. اثر مصرف همزمان پروبنسید و افلوکساسین تا به امروز مورد مطالعه قرار نگرفته است.
مصرف همزمان فلوروکینولون (به عنوان مثال افلوکساسین) و فنبوفن (یک عامل ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIA)) گزارش شده است که منجر به افزایش بروز تشنج می شود. مصرف همزمان فلوروکینولون با NSAIA می تواند خطر تحریک CNS (مانند تشنج) را افزایش دهد. مطالعات حیوانی با استفاده از سایر فلوروکینولون ها نشان می دهد که خطر ممکن است بسته به NSAIA خاص متفاوت باشد.

مکمل های مولتی ویتامین و مواد معدنی خوراکی حاوی کاتیون های دو ظرفیتی یا سه ظرفیتی مانند آهن یا روی ممکن است جذب خوراکی افلوکساسین را کاهش دهند و در نتیجه غلظت سرمی کینولون را کاهش دهند. بنابراین، این مولتی ویتامین ها و/یا مکمل های معدنی نباید همزمان با دوز افلوکساسین یا ظرف 2 ساعت بعد از آن مصرف شوند. در یک مطالعه متقاطع، تجویز همزمان یک دوز کمپلکس فروس سولفات خوراکی و افلوکساسین، AUC ضد عفونی را تا 36 درصد کاهش داد.


درباره افلوکساسین

افلوکساسین یک فلوروکینولون نسل دوم است که قبلاً به طور گسترده برای درمان عفونت‌های باکتریایی خفیف تا متوسط ​​استفاده می‌شد، اما با فلوروکینولون‌های قوی‌تر و کمتر سمی جایگزین شده است و اکنون عمدتاً به صورت موضعی به عنوان قطره چشم و گوش استفاده می‌شود. افلوکساسین با موارد نادر آسیب سلولی حاد کبدی مرتبط است.
افلوکساسین یک اگزازینوکینولون حامل کربوکسی، فلوئورو، متیل و 4-متیل پیپرازینو است. یک عامل ضدباکتری فلوروکینولون مصنوعی، فعالیت ابرپیچ‌شدن DNA گیراز باکتریایی را مهار می‌کند و تکثیر DNA را متوقف می‌کند. این نقش به عنوان یک مهارکننده سنتز DNA، یک عامل ضد عفونت و یک داروی ضد باکتری دارد. این یک اگزازینوکینولین، یک N-آلکیل پی پرازین، یک N-آریل پی پرازین، یک اسید 3-oxo monocarboxylic، یک ترکیب هتروتری سیکلیک آلی، یک آنتی بیوتیک کینولون و یک آنتی بیوتیک فلوروکینولون است.
یک عامل ضد باکتریایی فلوروکینولون مصنوعی (فلوروکینولون ها) که از فعالیت ابرپیچ زنی DNA گیراز باکتریایی جلوگیری می کند و تکثیر DNA را متوقف می کند.


کلام پایانی

شرکت اوژن شیمی بین الملل افتخارات بسیاری را در کارنامه خود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

شرکت اوژن شیمی بین الملل در راستای برآورده نمودن نیاز فروش تجهیزات آزمایشگاهی، فروش تجهیزات آزمایشگاهی دارویی، فروش تجهیزات آزمایشگاهی صنعت نفت، فروش تجهیزات آزمایشگاهی صنایع غذایی، فروش مواد موثره دارویی، فروش انواع اکسپیانت دارویی و فروش انواع حلال شیمیایی برای محققان، پژوهشگران و صنعتگران محترم ایران عزیز، عزم خود را جزم نموده و با ایجاد راههای ارتباطی با همکاران خود در خارج از ایران در سه قاره اروپا ، آسیا و امریکا تلاش می نماید تا به تمامی تماس های دریافتی پاسخی صادقانه و در شان ارایه دهد. اوژن شیمی در زمینه تامین ماده موثره دارویی افلوکساسین از خارج از ایران و فروش با قیمت منصفانه به مشتری ایرانی از هیچ تلاشی دریغ نمیکند. این شرکت با داشتن کادری مجرب خدمات ویژه‌ای را در زمینه های کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی، نصب و راه اندازی تجهیزات آزمایشگاهی، احراز کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی و دارویی ، تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و سکوبندی تخصصی آزمایشگاهها به مشتریان عزیز در سراسر ایران ارائه می دهد.

 کافیست یکبار با ما و با شماره های 02122309008 یا 09917309008 تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.

۵
از ۵
۴ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

مهردادی گفت:
سلام.
چقدر طول می‌کشه از وقتی که سفارش رو بگذاریم تا تحویل ؟
    امور مشتریان گفت:
    جناب مهردادی سلام و عرض ادب. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن براتون تامین و ارسال می کنند.
Shahab گفت:
Salam vaght bekheir. Kash yekam omoomitar benevisin. Khaeili takhasosie. Nemifahmim
    تیم تولید محتوا گفت:
    سلام جناب شهاب عزیز. عذرخواهی میکنیم از اینکه محتوای ما خیلی عمومی نوشته نشده. چون وب سایت کاملا تخصصی هست و سوژه مقالات با رویکردی هدفمند برای داروسازان و شرکتهای داروسازی نوشته شده.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش