بنزن یا Benzene CAS NO:71-43-2 | ​فروش حلال شیمیایی شرکت اوژن شیمی بین الملل

  

بنزن چیست؟ وزن مولکولی و ساختار شیمیایی آن چگونه است؟ خطرات، واکنش ها و عوارض بنزن را بهتر بشناسید

 

مدت زمان تقریبی مطالعه: 18 دقیقه

 

 نام ماده اولیه 

Benzene


CAS NO:71-43-2


ایمنی آزمایشگاهی و شیمیایی

قابل اشتعال
تحریک کننده
خطرات سلامتی

 

 

 

 

 


ساختار شیمیایی

ساختار شیمیایی بنزن

فرمول مولکولی

C6H6 


نام های مترادف

benzene

benzol

71-43-2

Cyclohexatriene

benzole

و ...


وزن مولکولی  

78.11


نام آیوپاک

Benzene


کد ویکی دیتا

Q2270


خلاصه

بنزن یک هیدروکربن معطر مایع شفاف، بی رنگ، بسیار قابل اشتعال و فرار با بویی شبیه بنزین است. بنزن در نفت خام و به عنوان محصول فرعی فرآیندهای پالایش نفت یافت می شود. در صنعت بنزن به عنوان یک حلال، به عنوان یک واسطه شیمیایی، و در سنتز مواد شیمیایی متعدد استفاده می شود. قرار گرفتن در معرض این ماده باعث علائم عصبی می شود و بر مغز استخوان تاثیر می گذارد و باعث کم خونی آپلاستیک، خونریزی بیش از حد و آسیب به سیستم ایمنی می شود. بنزن یک سرطان‌زای شناخته شده برای انسان است و با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های لنفاوی و خونساز، لوسمی حاد میلوژن و همچنین لوسمی لنفوسیتی مزمن مرتبط است. 
بنزن (C6H6)، ساده ترین هیدروکربن آلی، معطر و ترکیب اصلی چندین ترکیب مهم معطر است. بنزن یک مایع بی رنگ با بوی مشخص است و عمدتاً در تولید پلی استایرن استفاده می شود. این بسیار سمی است و یک سرطان زا شناخته شده است. قرار گرفتن در معرض آن ممکن است باعث سرطان خون شود. در نتیجه، کنترل های شدیدی بر انتشار بنزن وجود دارد.


کشف بنزن
بنزن اولین بار توسط دانشمند انگلیسی مایکل فارادی در سال 1825 در گاز روشن کننده کشف شد. در سال 1834 شیمیدان آلمانی Eilhardt Mitscherlich اسید بنزوئیک را با آهک گرم کرد و بنزن تولید کرد. در سال 1845 شیمیدان آلمانی A.W. فون هافمن بنزن را از قطران زغال سنگ جدا کرد.

ساختار بنزن از زمان کشف آن مورد توجه بوده است. شیمیدانان آلمانی جوزف لوشمیت (در سال 1861) و آگوست ککوله فون استرادونیتز (در 1866) به طور مستقل آرایش چرخه ای از شش کربن با پیوندهای منفرد و دوگانه متناوب را پیشنهاد کردند. ککوله متعاقباً فرمول ساختاری خود را به فرمول تغییر داد که در آن نوسان پیوندهای دوگانه دو ساختار معادل در تعادل سریع ایجاد می کند. در سال 1931، لینوس پاولینگ، شیمیدان آمریکایی پیشنهاد کرد که بنزن دارای یک ساختار واحد است که ترکیبی از رزونانس از دو ساختار ککوله است.


ویژگی های بنزن
مدل‌های پیوند مدرن (تئوری‌های پیوند ظرفیتی و اوربیتال مولکولی) ساختار و پایداری بنزن را بر حسب جابجایی شش الکترون آن توضیح می‌دهند، جایی که مکان‌زدایی در این مورد به جذب الکترون توسط هر شش کربن حلقه اشاره دارد. فقط یکی دو تا از آنها این جابجایی باعث می‌شود که الکترون‌ها قوی‌تر نگه داشته شوند و بنزن را پایدارتر و واکنش‌پذیرتر از حد انتظار برای یک هیدروکربن غیراشباع می‌کند. در نتیجه، هیدروژنه شدن بنزن تا حدودی کندتر از هیدروژناسیون آلکن ها (ترکیبات آلی دیگر که حاوی پیوندهای دوگانه کربن-کربن هستند) اتفاق می افتد و اکسید شدن بنزن بسیار دشوارتر از آلکن ها است. بیشتر واکنش های بنزن متعلق به کلاسی به نام جایگزینی آروماتیک الکتروفیل است که حلقه را دست نخورده باقی می گذارد اما جایگزین یکی از هیدروژن های متصل می شود. این واکنش ها همه کاره هستند و به طور گسترده برای تهیه مشتقات بنزن استفاده می شود.

مطالعات تجربی، به ویژه آنهایی که از پراش اشعه ایکس استفاده می‌کنند، نشان می‌دهند که بنزن دارای ساختاری مسطح با فاصله هر پیوند کربن-کربن برابر با 1.40 آنگستروم (Å) است. این مقدار دقیقاً نیمه راه بین فاصله C=C (1.34 Å) و فاصله C-C (1.46 Å) یک واحد C=C—C=C است، که نشان دهنده یک نوع پیوند در میانه راه بین یک پیوند دوگانه و یک پیوند منفرد است (همه زوایای پیوند 120 درجه است). بنزن دارای نقطه جوش 80.1 درجه سانتیگراد (176.2 درجه فارنهایت) و نقطه ذوب 5.5 درجه سانتیگراد (41.9 درجه فارنهایت) است و آزادانه در حلالهای آلی محلول است، اما فقط کمی در آب محلول است.


موارد استفاده از بنزن
در یک زمان، بنزن تقریبا به طور کامل از قطران زغال سنگ به دست می آمد. با این حال، از حدود سال 1950، این روش ها با فرآیندهای مبتنی بر نفت جایگزین شدند. بیش از نیمی از بنزن تولید شده در سال به اتیل بنزن، سپس به استایرن و سپس به پلی استایرن تبدیل می شود. بزرگترین کاربرد بعدی بنزن در تهیه فنل است. کاربردهای دیگر شامل تهیه آنیلین (برای رنگ) و دودسیل بنزن (برای مواد شوینده) است.


کلام پایانی

شرکت اوژن شیمی بین الملل افتخارات بسیاری را در کارنامه خود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

شرکت اوژن شیمی بین الملل در راستای برآورده نمودن نیاز فروش تجهیزات آزمایشگاهی، فروش تجهیزات آزمایشگاهی دارویی، فروش تجهیزات آزمایشگاهی صنعت نفت، فروش تجهیزات آزمایشگاهی صنایع غذایی، فروش مواد موثره دارویی، فروش انواع اکسپیانت دارویی و فروش انواع حلال شیمیایی برای محققان، پژوهشگران و صنعتگران محترم ایران عزیز، عزم خود را جزم نموده و با ایجاد راههای ارتباطی با همکاران خود در خارج از ایران در سه قاره اروپا ، آسیا و امریکا تلاش می نماید تا به تمامی تماس های دریافتی پاسخی صادقانه و در شان ارایه دهد. اوژن شیمی در زمینه تامین حلال شیمیایی بنزن از خارج از ایران و فروش با قیمت منصفانه به مشتری ایرانی از هیچ تلاشی دریغ نمیکند. این شرکت با داشتن کادری مجرب خدمات ویژه‌ای را در زمینه های کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی، نصب و راه اندازی تجهیزات آزمایشگاهی، احراز کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی و دارویی ، تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و سکوبندی تخصصی آزمایشگاهها به مشتریان عزیز در سراسر ایران ارائه می دهد.

 برای خرید بنزن با شماره های 02122309008 یا 09917309008 تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید. 

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش